Zakonca Musar zamolčala 7 milijonov evrov premoženja, povezava z Jankovićem

(vir: arhiv)

Zemljišča, ki jih zakonca Nataša Pirc Musar in Aleš Musar zdaj dokazano prikrivata pred javnostjo, so ljubljanske parcele v skupni izmeri 35.923 kvadratnih metrov. Na zemljiščih se izvaja industrijska dejavnost ob Šmartinski cesti in so del Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) Mestne občine Ljubljana (MOL) v sprejemanju, v sodelovanju z Zoranom Jankovićem.

Premoženje zakoncev Pirc Musar je velik fiasko in velik tranzicijski nahrbtnik Nataše Pirc Musar.

Ne samo tesne povezave z največjim slovenskim tranzicijskim tajkunom Darkom Horvatom (PID Aktiva), za katerim je ostalo okoli 300 milijonov evrov neplačanih bančnih dolgov, zdaj se razkriva, da sta zakonca pred javnostjo zamolčala dobrih sedem milijonov evrov premoženja.

Zamolčala sta namreč lastništvo podjetja CPLJ Investicije, d. o. o. Pri navajanju podjetij in kapitalskih udeležb v drugih podjetjih je na seznamu premoženja Pirc Musarjevih namreč “izpuščeno”, da je nemška družba Aulon Gmbh (solastnica Ruske dače) tudi več kot 32-odstotna lastnica družbe CPLJ investicije, d. o. o.

S tem sta Pirc Musarjeva načrtno zamolčala tudi nepremičnine te družbe.

Kako sta postala lastnika podjetja CPLJ? Gre za ostanke propadlega podjetja SCT Strojegradnje, ki ga je Aleš Musar s partnerji odkupil od Aktive v lasti Darka Horvata. Nekje vmes je Musar dosegel izbris bančne hipoteke, ki je svoje čase bremenila ta zemljišča.

Nadalje sta doslej navajala, da je podjetje Aulon s sedežem v Münchnu vredno le 2,095 milijona evrov (skupaj z Rusko dačo). Če upoštevamo zamolčani delež Aulona v CPLJ, je vrednost Aulona bistveno višja, kot jo javno prikazujeta zakonca Pirc Musar.

Po bilančnih podatkih vrednost petih zemljišč, ki so v lasti CPLJ, znaša 7,284 milijona evrov.

Partnerstvo Šmartinka

Pet parcel ob Šmartinski cesti se zdaj tudi javno prodaja, prihodnji lastnik pa jih bo vključil v prostorski načrt, ki nastaja na povezavi med MOL (Zoranom Jankovićem) in BTC (Jožetom Mermalom). Zanimivo je, da je postopek prodaje trenutno ustavljen, zakaj ni znano. Zemljišče je namreč prav zaradi uvrstitve znotraj Partnerstva Šmartinka izjemno likvidno, cene pa se gibljejo od 7 milijonov evrov do 14,57 milijona evrov. Slednje pomeni, da je trenutna tržna vrednost Aulonovega deleža v CPLJ zelo blizu 4,6 milijona evrov, kar znova dokazuje, kako zakonca Pirc Musar prikrivata svoje premoženje.

Hkrati se postavljajo dodatna vprašanja:

– Kakšna je naveza med zakoncema Pirc Musar in Jankovićem, ki je glasen podpornik predsedniške kandidature Nataše Pirc Musar (pri čemer je že po zdaj ugotovljenem povsem jasno, da so zakonca Pirc Musar in Janković povezani tudi poslovno, finančno, ne samo politično ali ideološko)?

– Kakšna je poslovna naveza med zakoncema Pirc Musar, Zoranom Jankovićem in Jožetom Mermalom (BTC), ki je med drugim tudi predsednik nadzornega sveta novomeške Krke?

– Zakaj je bila prodaja zemljišča CPLJ ustavljena ravno pred letošnjim poletjem in ali je to kakorkoli povezano s predsedniško kandidaturo Nataše Pirc Musar?

– Zakaj sta zakonca Pirc Musar solastništvo družbe CPLJ in posledično lastništvo zemljišča v Partnerstvu Šmartinka zamolčala javnosti?

Spomnimo. Ko je nekdanji predsednik Zaresa Gregor Golobič pred leti javnosti zamolčal lastništvo v podjetju Ultra Sum, se je moral po pritiskih javnosti umakniti iz politike. Bo to zdaj naredila tudi Pirc Musarjeva?

Vir: Ekskluzivno – pozareport.si

A. L.