Za para vojsko tranzicijske levice 9 milijonov evrov letno

Predstavniki iniciative Glas ljudstva (Vir: arhiv)

V Jugovzhodni Sloveniji je 25 občin, v katerih živijo Romi. Vseh 25 občin skupaj pa letno za reševanje romske problematike letno prejme le 8 milijonov evrov.

Ob tem spomnimo, da je skoraj 8 milijonov evrov za nakup izredno degradirane stavbe za del pravosodja tik pred novim letom zapravila ministrica SD Dominika Švarc Pipan.

Po doslej znanih podatkih je zgradbo preplačala za 6 milijonov evrov.

Še za 6,5 milijona evrov je ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh (Gibanje Svoboda) zapravila za nakup 13.000 računalnikov, ki zdaj že več mesecev stojijo v skladišču v Logatcu in za to ministrstvo plačuje še po 2.500 evrov mesečne najemnine.

Hkrati pa je poulični umetnik in predstavnik iniciative Glas ljudstva Jaša Jenull v preteklih dneh razkril, da so nevladniki, združeni v to iniciativo (106 jih naj bi bilo) lani prejeli 9 milijonov evrov. V vseh letih doslej pa kar 139 milijonov davkoplačevalskih evrov. Predstavnica Glasa ljudstva je tudi Nika Kovač (Levica).

Za para vojsko tranzicijske levice gre tako okoli 9 milijonov evrov letno, za nakup neke stavbe oz. SD 6 milijonov evrov in za nakup malo vrednih računalnikov (Svoboda) 6,5 milijonov evrov.

Reševanje romske problematike pa ostaja na plečih občin in občanov ter občank. Da stroškov migrantske problematike sploh ne omenimo. Država pa taka!

M. D.