Za 60 dni ležanja v postelji 12.000 evrov

Fotografija iz francoskega laboratorija, kjer trenutno poteka enaka raziskava.

Inštitut Jožef Stefan je objavil oglas za službo, pri kateri lahko z mirovanjem v postelji zaslužite 12.000 evrov. Marsikdo je mislil, da gre za potegavščino, a oglas je resničen. Vseeno pa pot do denarja ni tako lahka.

 

Oktobra 2021 so v namreč Nordijskem centru Planica v sodelovanju z Evropsko vesoljsko agencijo in več ministrstvi zagnali laboratorij za gravitacijsko fiziologijo. Ta bo poleg raziskav, povezanih z misijami v vesolju, prispeval tudi k medicinskim raziskavam in potrebam življenja na Zemlji.

Zdaj k raziskavam v kaboratoriju vabijo prve prostovoljce. V njej bodo primerjali učinke različnih vadbenih strategij za potovanje v vesolje.

Med raziskavo bodo morali sodelujoči ves čas ležati, se vsaj z eno ramo dotikati hrbtišča postelje, leže bodo morali opravljati tudi malo in veliko potrebo ter se umivati in prehranjevati.

Kot je navedeno v oglasu, iščejo prostovoljce moškega spola, ki bodo 60 dni mirovali v postelji. Moški morajo biti stari od 18 do 45 let, težki do 95 kilogramov in v dobrem zdravstvenem stanju. Raziskava bo potekala od septembra do decembra 2023. Plačilo, ki ga prostovoljcem ponujajo, znaša 12.000 evrov bruto.

Če vas sodelovanje zanima, pošljite prijavo na [email protected].

A. V.