Z avtoceste vratolomno zapeljal po lokalnih cestah, dokler ga niso ujeli šentjernejski policisti …

Slika je simbolična.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v sredo in četrtek pri prevozu migrantov ujeli sedem tujcev Vsem so odvzeli vozilo in jih predali v postopek kriminalistom. Postopki z migranti pa še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

 

V sredo dopoldne so policisti na Obrežju ustavili sumljiv kombi švicarskih registrskih tablic, ki ga je vozil 35-letni Švicar, zraven pa je imel še 30-letnega sopotnika iz Srbije. V postopku so ugotovili, da prevažata šest Turkov, ki so nezakonito prestopili mejo.

Nekaj ur pozneje so isti policisti na avtocesti opazili sumljivo vozilo madžarskih registrskih tablic. Ko je voznik opazil, da za njim vozijo policisti, je v Dobruški vasi pri Šentjerneju zapeljal z avtoceste in z vratolomno vožnjo nadaljeval po lokalnih cestah, dokler ga niso pri Vinjem vrhu prestregli policisti iz Šentjerneja. Prijeli so tako voznika, 22-letnega Italijana, kot sedem Turkov, ki so na nezakonit način prestopili notranjo mejo.

V Brežicah so policisti v noči s srede na četrtek ustavili sumljiv kombi madžarskih tablic, ki ga je vozil 23-letni Moldavec. V kombiju so našli trinajst Turkov. Nekoliko pozneje so prostost odvzeli še 23-letnemu Romunu in 24-letnemu Moldavcu, ki sta bila del ekipe, ki je organizirala nezakonit prehod meje.

V četrtek opoldne so policisti v Bukošku v občini Brežice ustavili še avtomobil hrvaških registrskih tablic, ki ga je vozil 32-letni Italijan. V vozilu je imel dva Turka, ki nista izpolnjevala pogojev za bivanje v Sloveniji.

A. V.