“Vsi so naši, ampak ob njegovi ZMAGI smo v naši hiši jokali”

“Vsi so naši, ampak ob njegovi ZMAGI smo v naši hiši jokali.

Če komu, pa res njemu iz vseh src Slovenije. Po vsem, kar se mu je dogajalo letos, po padcih in porazih, razočaranjih, po zahtevah, da ga zamenjajo, po vsem, kar vesta samo on in njegova Lora, je ta medalja tako zelo zlata, da bolj zlata ne more biti.

Tako zelo, kot pa njemu privoščim, pa niti sebi nikoli nisem, tisto ko rečeš … malo je pa še pravice v tem vesolju.

Primož je povezan tudi z našimi Junaki, izpolnil je željo fantu, ki je njegov…. kaj naj rečem? Tako strasten oboževalec, da ima ob postelji sobno kolo. Njegova Lora je uredila, da je Jan nekaj dni lebdel v zraku. Tudi zato tega super junaka cenim trikrat bolj, ni vse v medaljah, veličina športnika je tudi v srcu do soljudi.

Danes bodo objemi z njegovim sinkom zagotovo posebno zlati. Srečno Junak Slovenije, sedaj si lahko oddahneš.”

To je le eden od izredno čustvenih današnjih zapisov na družbenih omrežjih. Ob zmagi kolesarja Primoža Rogliča na Olimpijskih igrah v Tokiu. Zapisala je znana podjetnica Valerija Čarman.

Navdušenje Slovencev in Slovenk ob Rogličevi zmagi je tudi sicer nepopisno.

Primož Roglič, ki je bil od 2013 do 2015 član kolesarske ekipe Adria Mobil, je svojo jubilejno 50. zmago dosegel 13. marca 2021 na 7. etapi dirke Pariz–Nica ter s tem utrdil skupno vodstvo na tej dirki. Na letošnji cestni dirki po Franciji je v 9. etapi odstopil zaradi padca v 3. etapi.

Danes je na Olimpijskih igrah 2020 v Tokiu na kronometru prejel naslov olimpijskega prvaka.

Primož Roglič

31-letni Primož Roglič iz Kisovca v Zasavju je pri prvem vmesnem času med vsemi zabeležil drugi najboljši čas, hitrejši je bil le svetovni prvak, Italijan Filippo Ganna za vsega pol sekunde.

Tudi po polovici proge je nadaljeval dobro vožnjo in je imel najboljši vmesni čas že pri drugem merjenju. V drugem od dveh krogov je tekmece premagal najprej na najtežjem vzponu, nato pa še po razgibani trasi do cilja na dirkališču Fuji. Zmago je slavil s časom 55:04 minute.

V cilju Dumoulina prehitel kar za minuto in sekundo, potem pa, kot da ne bi vedel, da je že prečkal ciljno črto, osredotočen nadaljeval vožnjo, dokler ga niso ustavili nekaj 100 m po koncu preizkušnje.

Slovenija pred letošnjim igrami v kolesarstvu še ni imela kolajne.

Rezultati današnje dirke:

C. R.