Vseslovenski shod razočaranih in osuplih državljanov

(vir: arhiv)

Vseslovenski shod, ki bo danes ob 17. uri potekal na Kongresnem trgu, je ukrep nezadovoljnih državljanov in državljank, ki imajo dovolj praznih obljub,  vsiljevanja škodljivih ideologij, zapravljivosti vlade in indicev, ki kažejo na koruptivna tveganja te vlade. Dovolj imajo kraje davkoplačevalskega denarja in razkrajanja demokracije.

Janez Janša, ki bo tudi govornik na shodu, je povedal: “To zborovanje bo resno! To bo zadnji poziv k razumu in treznosti oblasti!”

Na današnjem shodu med drugim pričakujejo mlade, kmete, male podjetnike in upokojence, tudi iz Inštituta 1. oktober, iz vse Slovenije. Prišli bodo tudi volivci Gibanja Svobode, ki obžalujejo svojo odločitev izpred dveh let. To bo vseslovenski shod razočaranih in osuplih državljanov, ki si pred volitvami niti v sanjah niso mogli predstavljati, koliko škode bo storjeno v času Golobove vlade.

Napovedani shod pa je med drugim tudi shod proti korupciji, saj, kot je pojasnil mednarodni pravnik dr. Miha Pogačnik, sicer z gotovostjo in brez dokazov ne moremo nikogar obtožiti, a dejanja vlade so indici, ki v marsikomu zbujajo dvom. Spomnimo, da Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere, Golob pa je svetovni javnosti tudi sam priznal, da imajo v vladi težave s korupcijo (tukaj).

Poleg tega, da se davkoplačevalski denar steka v vladne “biznise”, se financira tudi ilegalne migrante. Za vse ostalo pa ni denarja. Stečajev je vedno več, podjetja se selijo v tujino.  Zdajšnja vladna koalicija je Slovenijo v manj kot dveh letih popolnoma demontirala. Uničila.

Čas za budnico

Shod, poimenovan Dovolj!, je konec januarja napovedal predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ko se je odzval na novico, da je Komisija za preprečevanje korupcije začasno ustavila preiskavo zoper predsednika vlade Roberta Goloba zaradi njegovega vplivanja na delo policije.

Prejšnji teden pa je Janša opozoril, da je “čas za budnico” in dodal: “Želimo opozoriti, da je tudi nas veliko, ki razmišljamo drugače kot sedanja oblast, in predvsem pozvati k streznitvi. Rešujte težave. Tukaj so stavke. Stavka večji del javnega sektorja. Na mizi so zahteve, ki niso raketna znanost! Treba je sedeti, se pogajati 24 ur na dan in priti do kompromisov in nekaterih rešitev. Ne pa se preko kamer obtoževati in skušati medijsko umoriti nasprotnika, ki je v bistvu del tebe. Saj javni sektor je sistem, s katerim upravlja vlada. Ne moreš se zdaj kregati sam s sabo. To se zdaj dogaja. In na koncu smo žrtve pacienti, davkoplačevalci, zaposleni …

To zborovanje bo resno. To bo zadnji poziv k razumu in treznosti. Potem pa bodo junija imeli v rokah najmočnejše orožje demokracije volivci. Verjamem, da bo rezultat dodatna budnica in streznitev.”

M. D.