Vse več obvestil o tatvinah poljščin in povrtnin

(foto: PU Novo mesto)

V Šmihelu v Novem mestu je v noči iz nedelje na ponedeljek, na 10. avgust, nekdo z zelenjavnega vrta odtujil okoli 50 kilogramov paradižnika in 5 kilogramov paprike.

S Policijske uprave Novo mesto so ob tem sporočili, da v poletnih mesecih običajno prejmejo več obvestil občanov o tatvinah vrtnin in poljščin. Zapisali so, da se zavedajo, da gre v teh primerih za protipravna ravnanja, ki pomembno vplivajo na občutek varnosti občanov, ne glede na to, da gre v večini primerov za manjšo premoženjsko škodo.

V okviru kadrovskih zmožnosti si s povečano prisotnostjo policistov in
drugimi oblikami policijskega dela prizadevajo preprečevati tovrstna dejanja na tistih območjih, kjer so zaznane gostitve tatvin.

Zapisali so, da poleg njihovih policistov občasno naloge patruljiranja opravljajo tudi policisti vodniki službenih psov in policisti postaje konjeniške policije.

Policistka in policisti Postaje konjeniške  policije Ljubljana so se tako minuli konec tedna pridružili novomeškim policistom in 7. avgusta izvajali naloge na območju Velikega Mraševega in Podbočja (PP Krško) ter nato 8. avgusta še v okolici Novega mesta.

Občane pozivajo, da jih obveščajo o sumljivih vozilih in osebah, ki izvršujejo ali bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj.

“Prepričani smo, da smo v sodelovanju z občani lahko še bolj učinkoviti pri
preprečevanju premoženjskih kaznivih dejanj,” so zapisali s PU Novo mesto.

Foto: PU Novo mesto

C. R.