Vreme se ne bo še ustalilo

(vir: pixabay.com)

Po mirnejšem petku bodo kraji v severovzhodni Sloveniji v soboto v jutranjih urah že deležni kakšne plohe. Sledil bo sončen dan, popoldne in zvečer pa bodo posamezne plohe in nevihte nastale v notranjosti države. Pogostejše bodo v Alpah.

 

Napoved: Danes zvečer in ponoči bo na severozahodu pretežno oblačno, proti jutru lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. Drugod bo večinoma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19 °C.

Obeti: V nedeljo zjutraj ali dopoldne bodo nevihte od severozahoda zajele večji del države. Pričakujejo tudi močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra ter tudi točo. Dopoldne lahko ob nevihtah ob morju zapiha tudi močan veter severnih smeri (tramontana).

V nedeljo popoldne bodo padavine postopno slabele in se umikale iznad naših krajev. Kljub temu bodo še nastale posamezne plohe ali nevihte.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka, severneje pa je več vremenskih motenj, ki potujejo proti vzhodu. Od zahoda doteka k nam razmeroma topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V soboto bo sončno, popoldne bodo predvsem v Alpah nastale posamezne plohe in nevihte.

Tudi v prihodnjem tednu se vreme ne bo ustalilo. V ponedeljek bodo krajevne padavine predvsem v severni Sloveniji, ostale dni pa tudi drugod.

Vir: Arso (Twitter)

A. L.