Vreme: Oblačno in deževno, ohladilo se bo

(vir: pixabay.com)

Po državi je večinoma oblačno, ponekdo že dežuje. V Novem mestu je delno oblačno in 15 °C, Črnomelj delno oblačno in 15 °C, Kočevje delno oblačno in 12 °C. Podatki so za 3. uro zjutraj. Na cestah ni posebnosti.

Napoved za naslednje dni kaže, da bo vreme podobno kot danes, temperature čez dan v naših krajih bodo od 9 do 17 °C, jutranje od 2 do 11 °C. Večjih padavin ni napovedanih.

Danes, v nedeljo, bodo padavine do jutra zajele večji del Slovenije. Zapihal bo severovzhodnik. Zjutraj bodo temperature od 10 do 15, na Primorskem do 18 °C.

Čez dan bo oblačno in deževno, predvsem na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte. Hladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1500 m. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 19 °C.

Obeti: V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale. V ponedeljek in torek bo povečini sončno in razmeroma hladno. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo v ponedeljek slabela. V sredo bo pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bo občasno deževalo.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka, ki sega proti jugu do srednje Evrope. Hladna fronta se od severozahoda pomika nad Alpe in bo dosegla Slovenijo. Pred njo k nam od jugozahoda doteka topel in v nižjih zračnih plasteh bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine:  Čez dan bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v sosednjih krajih Italije. Hladilo se bo, zapihal bo veter vzhodnih smeri, ob severnem Jadranu zmerna, v Kvarnerju močna burja.

Napoved za nedeljo:

Vir: ARSO

A. L.