Vreme: Deževalo bo

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Zvečer bo na jugozahodu vse pogosteje deževalo, ponoči se bo dež širil v notranjost Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo oblačno z dežjem, le na severovzhodu bo zjutraj in dopoldne lahko še suho. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo ponekod ob meji s Hrvaško občasno še rahlo deževalo, drugod bo suho. Čez dan se bo od severozahoda počasi jasnilo. Veter se bo prehodno nekoliko okrepil. V četrtek bo sončno s svežim jutrom. V petek bo dopoldne sončno, popoldne bo predvsem v severnih krajih nastalo nekaj ploh. Topleje bo.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem je plitev ciklon, nad zahodno, srednjo in delom vzhodne Evrope pa območje visokega zračnega tlaka. Od jugovzhoda nad naše kraje doteka vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči bo v krajih zahodno od nas vse pogosteje deževalo. V torek bo oblačno in deževno, v krajih vzhodno od na bo dopoldne še večinoma suho. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter.

A. L.