Vpitje, da bo slovensko gospodarstvo zaradi Janševega stališča do Tajvana pogorelo, izvito iz trte!

(vir: pixabay.com)

Janez Janša je v intervjuju za indijsko nacionalno televizijo Doordarshan povedal, da si Slovenija s Tajvanom želi izmenjavo predstavništev in da bo Slovenija podprla vsako suvereno odločitev Tajvancev. Kitajska je besede Janše označila za nevarne, slovenska leva opozicija pa je skočila pokonci in zahtevala izredno sejo parlamentarnega odbora za zunanjo politiko.

Nekateri vpijejo, kako kitajska podjetja odpovedujejo pogodbe s Slovenijo, katera podjetja so to, pa ne razkrijejo. Dejansko pa je Komunistična Kitajska sredi osvajalskega pohoda.

(portal Kavarna Hayek)

“Janševe besede odstopajo od skrbno izbranih besed drugih svetovnih voditeljev, ki se pogosto bojijo, da ne bi užalili Kitajske,” je o »aferi« Tajvan, kjer gre predvsem za namero o odprtju gospodarskega predstavništva na Tajvanu, zapisal Newsweek.

Dodajmo še, da so evropski poslanci pred tremi meseci pozvali k močnejšemu partnerstvu s Tajvanom in ga opredelili kot ključnega zaveznika EU v indijsko pacifiški regiji, zato gospodarsko predstavništvo ni nič nenavadnega – vir

Blagovna menjava med Slovenijo in Kitajsko

Kako naj bi Janševo stališče gospodarsko menda “blazno” škodilo Sloveniji, pa pokažejo naslednji podatki. Slovenija je v letu 2021 na Kitajsko izvozila za 277,14 milijona evrov, uvozila pa kar za 3,51 milijarde evrov. Uvozimo torej bistveno več kot izvozimo. Podobno je bila Slovenija velika neto uvoznica blaga tudi v prejšnjih letih.

Iz tega je razvidno, da je vse vpitje nekaterih v Sloveniji, kako bo slovensko gospodarstvo zaradi Janševih stališč “pogorelo”, izvito iz trte.

Blagovna menjava Slovenija – Kitajska v letih od 2015 dalje, v 000 eur

Več o razmerah med Kitajsko in Tajvanom si lahko preberete na povezavi: Kavarna Hayek 

V Kavarni Hayek med drugim navajajo, da je Kitajska agresivna tudi na gospodarskem področju. V samo nekaj desetletjih je postala ključna politična in gospodarska sila na afriški celini. Brez dvoma je Kitajska danes kolonialna sila. Držav sicer fizično ne zasede, a so Kitajci s svojim finančnim vplivom tako močno obremenili posamezne države (v razvoju), da so te de facto postale kolonije, ki so večno v dolgovih.

To je strategija kitajske komunistične partije – zagotavljanje finančne »pomoči« revnim državam. Veliko vlagajo tako v javni kot v zasebni sektor, merijo predvsem na infrastrukturo, plačilo je odloženo. Kmalu so država in ključni posamezniki (elite, ki jih plačujejo) obremenjeni z dolgovi in ​​sčasoma postanejo popolnoma podložni. Lovke segajo tudi v Evropo in Evropsko unijo, predvsem Združeno kraljestvo, Francijo, Nemčijo in Italijo.

Analiza Bloomberga je pokazala, da ima Kitajska trenutno v lasti (ali ima tam velik delež) štiri letališča, šest pomorskih pristanišč in 13 profesionalnih nogometnih ekip v Evropi.

Zahod prepogosto popušča Kitajski. Peking še danes ovira preiskavo, kako je prišlo do globalne pandemije, Zahod le nemo opazuje. Morda zato, ker bodo pridobile globalistične elite, če bo zahod tiho. O tem, da bo morala Kitajska pojasniti glede virusa, pa je v intervjuju govoril tudi Janša – na povezavi.

Več lahko preberete na povezavi: Kavarna Hayek

Janez Janša v pogovoru za indijsko nacionalno televizijo.

Morda vas zanima tudi pogovor, dostopen je na povezavi

J. M.