Vozili se bodo z novim gorskim kolesom, ukradli gorivo, jedli bodo meso in ribe

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj obravnavali štiri tatvine, šest različnih vlomov in dve poškodovanji tuje stvari. Ugotovili so tudi, da so tatiči iz dveh pašnikov odpeljali drobnico, kradli so tudi ribe.

 

V noči iz nedelje na ponedeljek so iz stopnišča na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu ukradli novo gorsko kolo znamke Trek Merlin 7, črne barve. Kolo je bilo priklenjeno z verigo, ki so jo storilce prerezali. Lastniku so povzročili za okoli 1000 evrov škode.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so opravili ogled vloma v delovne stroje v Podstenicah. Ukradli so za okoli 250 litrov goriva in lastnikov povzročili za vsaj 300 evrov škode.

V Gornji Prekopi so vlomilci iz delavnice odnesli različno orodje in lastnikom povzročili za okoli 400 evrov škode.

Včeraj dopoldne so v Gorenji vasi pri Šmarjeti ugotovili, da so jim neznanci v noči iz nedelje na ponedeljek iz pašnika odpeljali ovna, dve ovci in dva jagenjčka. Podobno se je zgodilo tudi v Cerovem Logu, kjer je iz pašnika po navedbah prijavitelja izginilo devet ovc.

Iz ribogojnice pri Prečni so storilci v nedeljo popoldan odnesli deset kilogramov potočnih postrvi. Tatvino so ugotovili v ponedeljek dopoldne.

Lastnikom so storilci skupaj povzročili za okoli 2000 evrov škode.

A. L.