Volilna pravila za spremljanje volilne kampanje za lokalne volitve 2018

(vir: arhiv)
V skladu z Zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila za spremljanje volilne kampanje za lokalne volitve, ki bodo 18. novembra 2018.

V času volilne kampanje, ki se bo začela 19. oktobra 2018 in končala 16. novembra 2018 opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo portal Moja Dolenjska v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja, povezana z volitvami.

Uredništvo portala Moja Dolenjska bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, za katere ni nobenega dvoma, da pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani portala Moja Dolenjska. Oglaševanje in cenik

Portal Moja Dolenjska bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni naročnik, izvajalec, in metodologija raziskave.

Uredništvo