Rekord je porušen! Voditelju Borisu Tomašiču in Novi24TV uspelo

Oddaja v živo, 27. september 2023, ob 7.33 uri (vir: Zajem zaslona)

Televizijskemu voditelju Borisu Tomašiču in Nova24TV je uspelo doseči svetovni rekord za najdaljšo pogovorno televizijsko oddajo do zdaj. Njegova oddaja je ob 18. uri in 18 minut trajala že 72 ur in 18 minut, kar pomeni, da sta se voditelj in televizija vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov.

 

V najdaljši pogovorni televizijski oddaji, ki je še ni konec, je Tomašič do zdaj gostil več 70 gostov, vsako uro enega. Vsako uro za pet minut v oddajo vključijo tudi gledalce, ki lahko gostu zastavijo kakšno vprašanje ali povejo svoj komentar.

Oddaja poteka pod strogim nadzorom Guinnessove knjige rekordov. Prisotne so neodvisne priče, vse mora biti dokumentirano in posneto, vse bo preverila tudi sodnica Guinnessove knjige rekordov iz Londona. V dvorani mora biti najmanj 10 navzočih, ki se menjajo na štiri ure.

Pravila dovoljujejo počitek, pet minut na uro, minutaža pa se lahko tudi zbira, kar pomeni, če si v desetih urah voditelj ne vzame pavze, ima lahko skupaj 50 minut časa za spanje, hrano in ostalo. A tudi v tem času mora program potekati nemoteno naprej.

A. V.