Vlomi in tatvine: Vlomilci povzročili več tisoč evrov škode

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o sedem vlomih in tatvinah. Povzročena je bila večja materialna škoda.

V noči na petek, 24. junij, je na Vrhu pri  Pahi (občina Novo mesto) neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Iz zamrzovalne skrinje je odtujil živila in z vlomom ter tatvino povzročil za okoli 2500 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše na območju Hudega (Novo mesto) je med četrtkom in petkom, 23. in 24. junijem, neznanec odtujil kolo z motorjem APN 6 temno modre barve. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov.

Med petkom in soboto  je v Jerebovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil nahrbtnik s knjigami. Lastnico je oškodoval za 250 evrov.

V noči iz nedelje na ponedeljek, 27. junij, je na parkirnem prostoru v Črnomlju nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil fotografsko opremo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan
za okoli 4000 evrov.

Kradli tudi v Posavju

V Globokem na območju Brežic je v noči na petek, 24. junij, nekdo vlomil v nedograjeno
stanovanjsko  hišo. Odtujil je vhodna vrata in električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

V kraju Hrastek pri Podbočju (občina Krško) je med 11. 6. in 25. 6. nekdo vlomil v klet zidanice in odtujil kompresor, kosilnico, kuhalno ploščo in orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

V Krškem je v  noči na nedeljo, 26. junij, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi  vrata  vlomil v  stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

M. D.