Vlomi in tatvine: Eni se bodo vozili, drugi kosili, tretji jedli

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah ob koncu tedna. 

Izpostavili so naslednje:

V noči na petek, 8. september, je v Semiču nekdo iz dveh odklenjenih pomožnih objektov ukradel kosilnico na nitko in motorno žago.

V Šentjerneju je v noči na soboto, 9. september, neznanec vlomil v gostinski lokal. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Glavnem trgu v Novem mestu je v noči na soboto, 9. septembra, nekdo vlomil v gostinski lokal in ukradel meso in mesne izdelke v vrednosti okoli 5.000 evrov.

V noči na soboto, 9. september, je v Drašičih na območju Metlike nekdo vlomil v kletne prostore stanovanjske hiše in ukradel samokolnice in suhomesnate izdelke.

Na Belokranjski cesti v Črnomlju je v noči na nedeljo, 10. september, nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja in v avtomat z napitki. Z vlomom in tatvino denarja iz avtomata je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

S parkirnega prostora na Otočcu je v nedeljo, 10. septembra, okoli 20. ure nekdo ukradel gorsko kolo znamke Kilimanjaro.

Vlomi in tatvine v Posavju

V kraju Žadovinek na območju Krškega je v noči na petek, 8. september, neznanec vlomil v objekt v lasti društva in odtujil kompresor, akumulator in grelno posodo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

Brežiški policisti so bili v noči na soboto, 9. september, obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Brežicah. Po prvih ugotovitvah je nekdo vlomil skozi vrata in odtujil nekaj steklenic z alkoholnimi pijačami. Z vlomom in tatvino je povzročila za okoli 550 evrov škode.

V kraju Narpel na območju Krškega je v noči na soboto, 9. september, neznanec vlomil skozi priprto okno v pritličju stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

V Brežicah je v noči na ponedeljek, 11. september, nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah je odtujil denar in tobačne izdelke, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

M. D.