Odmevno: Velik problem je nataliteta, na tem delata Madžarska in Poljska, preostala Evropa gradi na ilegalnih migrantih

Dr. Vinko Gorenak v nedeljski oddaji Intervju na TV Slovenija (vir: Zajem zaslona)

Velik problem Evrope je nataliteta. Države, kot sta Madžarska in Poljska, delajo na tem. Preostala Evropa pa gradi na ilegalnih migrantih.

Tako je v nedeljski oddaji Intervju na 1. programu TV Slovenija med drugim povedal dr. Vinko Gorenak, nekdanji notranji minister, nekdanji državni sekretar v kabinetu predsednika vlade in nekdanji poslanec.

Dr. Gorenak je povedal: “Izzivi Slovenije in Evrope so v nataliteti, ker če nas bo čedalje manj, bomo itak izumrli, in mi in Evropa kot taka, Evropejci. Izzivi so v migracijah. Izzivi so še marsikje drugje. Nataliteta se mi pa zdi daleč, daleč najpomembnejša in imamo države, kot je Poljska, kot je Madžarska, ki že leta in leta gradijo na tej točki. Vsa ostala Evropa pa na uvozu ilegalnih migrantov. To je velik, velik izziv za Evropo. Kako preživeti. Kako naj Slovenci ostanemo Slovenci, Hrvati Hrvatje, Nemci Nemci in tako dalje. Da bomo, da bo Evropa sploh obstala. Ker če bo šlo tako naprej, kot gre zdajle, jaz mislim, da Evropa čez sto let nima perspektive. Take, kot si jo vsi skupaj želimo, da bo peljala to politiko, ki jo pelje zdaj.”

Ob tem spomnimo tudi na izjave Tanje Fajon, predsednice stranke SD, ministrice za zunanje zadeve in podpredsednice Golobove vlade. Pred časom je o Madžarski, v povezavi z njihovo družinsko politiko in nataliteto, za enega od slovenskih časnikov povedala naslednje: “Zazrimo se samo k našim sosedom in Orbanovi politiki. Ta izrazito poudarja družino, čim več otrok. Ne samo to, poudarja pomen madžarske družine, tako imenovano čistokrvnost madžarskega naroda. To je zelo nevarna ideologija.”

Tanja Fajon in stranka SD, posledično pa tudi koalicija Roberta Goloba, katere del sta in skupno zagovarjajo politiko nezakonitih migracij, so torej veliki zagovorniki tega, da Slovenci izumremo.

Posnetek dela nedeljskega intervjuja dr. Vinka Gorenaka na 1. programu TV Slovenija: 

A. L.