ponedeljek, 22 julija, 2024
Doma Bela krajina Vlomi in kraje kot po tekočem traku

Vlomi in kraje kot po tekočem traku

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se zgodili v tem tednu. O treh vlomih so nam poročali že bralci iz okolice Metlike, v tri počitniške hiše naj bi vlomili nezakoniti migranti in pri tem povzročili večjo škodo in razdejanje.

S PU Novo mesto pa o tem poročajo naslednje:

Med nedeljo in četrtkom, 8. in 12. decembrom, je v Božakovem (Občina Metlika) nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Oškodovanka je metliške policiste obvestila, da je med torkom in sredo, 10. in 11. decembrom, v Drašičih nekdo vlomil v počitniško hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil.

Domačini poročajo, da naj bi šlo v obeh primerih za migrante, ki naj bi za seboj pustili pravo razdejanje. Na naše dodatno poizvedovanje so nam s policije sporočili: “Policisti okoliščine kaznivih dejanj preiskujejo, v tem trenutku pa osumljenec oziroma osumljenci niso znani.”

Iz  odklenjene garaže v Gorenjem Mokrem polju (Občina Šentjernej) je včeraj nekdo odtujil visokotlačni čistilec, puhalnik za listje in orodje. Škode je za okoli 1000 evrov.

Včeraj, med 17.30 in 18.30, je v Smolenji vasi (Občina Novo mesto) nekdo skozi okno na terasi vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar  in  nakit.

Včeraj, med 19. in 20. uro, je nekdo v naselju Brod v Novem mestu skozi vrata
terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit.

Včeraj, nekaj pred 20. uro, je bilo vlomljeno v prodajalno v Metliki. Okoliščine še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa naj bi bilo odtujenih pet motornih žag.

V noči na četrtek, 12. december, je v Novem mestu nekdo vlomil v prodajalno in odtujil
večjo količino tobačnih izdelkov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Rdeči Kal na območju Policijske uprave Trebnje je med torkom in sredo (10. in 11. decembrom) nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V Dobindolu je v noči na sredo, 11. december) neznanec z dvorišča stanovanjske hiše
odtujil neregistrirano kolo z motorjem, znamke ZNEN, modre barve.

V sredo, 11. decembra, med 14. in 19. uro je v Ravnah nad Šentrupertom nekdo  vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je prenosni računalnik in lastnike oškodoval za 700 evrov.

V torek, med 15. in 18.30 uro, je nekdo v naselju Reva na območju Trebnjega je nekdo  skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnike oškodoval za 250 evrov.

V torek, med 18.30  in  19., je na parkirnem prostoru v Trebnjem neznanec razbil
steklo vrat osebnega avtomobila in odtujil torbico z denarjem, dokumenti, bančno kartico in mobilnim telefonom. Lastnico je oškodoval za okoli 1700 evrov.V torek, med 17.30 in 18., je v Mirni Peči nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar.

V noči iz ponedeljka na torek, je nekdo v kraju Križe v okolici Novega mesta nekdo vlomil v dve zidanici. Odtujil je živila in povzročil za okoli 700 evrov škode.

V Krmelju je v ponedeljek, 9. decembra, med 17. in 18., neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit in lastnika oškodoval za 600
evrov.

V ponedeljek, med 16.30 in 19., je nekdo v Dolenji vasi pri Črnomlju skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal  prostore  in  našel  ter  odtujil  zlat nakit. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.

C. R.