Vladni X profil zlorabljen za obračun z novinarjem Bojanom Požarjem

Vlada za svoje delo še naprej nima legitimnosti.

Uradni profil vlade na družbenem omrežju X naj bi bil namenjen uradnim sporočilom, namenjenim širši javnosti. A v zadnjem času je bil profil vsaj dvakrat zlorabljen za obračun z novinarjem in urednikom Bojanom Požarjem.

 

Nedavno je tako nekdo na vladi kar preko vladnega profila na družbenem omrežju X odgovoril na pisanje Požarja, da ima občutek, da sta predsednik vlade Robert Golob in Tina Gaber pariško humanitarno konferenco spremenila v “podaljšan vikend” sredi francoske prestolnice in da se bo po njiju v Pariz vrnilo najeto zasebno letalo na stroške slovenskih davkoplačevalcev. Takrat so Požarju kar z uradnega profila vlade sporočili, da to ne drži in da je Golob za pot v Pariz in nazaj uporabil redno letalsko linijo.

Znova je bil vladni profil zlorabljen ob nedavnem zapisu Požarja na X omrežju, da bi lahko bil nezakoniti odvzem govedi kmetu iz okolice Krškega izveden tudi z vednostjo Goloba. Namesto da bi na vladi zahtevali objavo uradnega demantija, so znova kar preko uradnega X profila sporočili, da “predsednik vlade ni v ničemer povezan z odvzemom govedi, ki ga je odredila veterinarska inšpekcija”, nato pa profil uporabili še za osebno diskreditacijo novinarja. “Trditve Bojana Požarja so laž, omemba predsednikove partnerke pa popolna manipulacija, saj je objavljen citat iz 10. avgusta letos in ne zadeva aktualnega postopka inšpekcije,” so zapisali.

Požar se je na to odzval z vprašanjem, ali je morda morda kdo vdrl v uradni X profil vlade, da v njem objavljajo takšne zapise. “Če ne, malo več spoštljive komunikacije, prosim,” je zapisal. Na vlado je tudi naslovil vprašanje, kdo upravlja z njenim uradnim X profilom in ali drži, da pri tem sodeluje tudi Tina Gaber.

A. V.