Vlada uresničila predvolilno obljubo “v 30 dneh do groba”

Zasluge za uspešno uresničitev obljube "v 30 dneh do groba" ima tudi premier Robert Golob.

Vlada Roberta Goloba je uspešno uresničila prvo in glavno predvolilno obljubo, povezano z urejanjem zdravstvenega sistema. Od zdaj naprej je mogoče od prvega suma na bolezen pa do groba priti v vsega 30 dneh. In to brez napotnice. “Gre za pomemben dosežek, ki dokazuje, kako je vladi uspešno uspelo reformirati zdravstveni sisitem,” je ob predstavitvi dosežka dejal premier Robert Golob.

 

Obljubo je vladi uspelo uresničiti po tem, ko je nekoliko spremenila predvolilno obljubo vladne stranke SD “do specialista v 30 dneh”. “Ta obljubo je bila že nekoliko zastarela in težko uresničljiva. Zato so jo naši strokovnjaki po dogovoru v koaliciji nekoliko prenovili in, kot vidite, deluje,” je dejal premier, ki sicer opravlja tudi posle ministra za zdravje.

Obljubo “v 30 dneh do groba” bo po njegovih besedah mogoče še izboljšati potem, ko bo vladna koalicija v državnem zboru potrdila zakon o evtanaziji. “Takrat bomo ta čas še dodatno skrajšali. Ocenjujemo, da bo mogoče do groba priti tudi zgolj v 10 ali 15 dneh, če bodo le pogrebne službe delovale tako, kot je treba,” je povedal premier.

30 dni do groba sicer v praksi predstavlja absolutni rekord. “Smo prva država, kjer nam je uspelo zdravstveni sistem zavoziti do te mere, da je mogoče do groba priti v tako zelo kratkem času,” je povedal Golob. “Zato smo tudi že v pogovorih z Guinnessovo knjigo rekordov, da naš dosežek ovekovečimo tudi v tej prestižni knjigi,” je dodal.

V ta namen je Golob v preteklih dneh že poklical na Novo24TV in njenega voditelja Borisa Tomašiča ter se pozanimal, kaj je treba narediti za vpis v omenjeno knjigo. “Dobil sem nekaj dobrih napotkov, tako da menim, da bo vlada tudi ta postopek speljala rekordno hitro. Kaj hočemo. Smo pač svetovni rekorderji,” je dodal nekoliko samovšečno.

Premierjeve besede so, kot se spodobi, seveda v rekordnem času, že povzeli slovenski prorežimski mediji. “Naj se ve, da zmoremo tudi mi,” je ob tem pripomnila nova metla informativnega programa TV Severna Koreja (popravek: TV Slovenija) Polona Fijavž.

A. V.

* Opomba: Glosa je časopisni prispevek o aktualnem dogajanju, navadno satiričen ali duhovit, ki nima nujno zveze z dejanskimi dogodki.