Vlada odpravila začasno prepoved za obratovanje prodajaln ob nedeljah in praznikih

(vir: pixabay.com)

Vlada je včeraj odpravila prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah in dela prostih dneh (praznikih), to je odlok, ki je bil v veljavi od 16. marca in ga je takrat vlada potrdila v okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Še vedno pa ostajajo zaprti nočni klubi in diskoteke.

Vlada je v sporočilu za javnost zapisala: “S tem se trgovcem znova omogoči, da obratovalni čas določijo v skladu s svojo poslovno odločitvijo in upoštevaje potrebe potrošnikov.”

Spomnimo. Po odloku s 16. marca so sprva lahko delovale le prodajalne z živili vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lekarne, prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki, program vrt in kmetijstvo v prodajalnah, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte, dostavne službe, trafike in kioski za prodajo časopisov in revij ter druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja.

Vlada je nato omejitve postopoma sproščala in včeraj omejitve dokončno odpravila, zaprti ostajajo le še nočni klubi in diskoteke.

Od danes, 24. julija 2020, dalje pa je tako kot je bilo pred 16. marcem, odločitev o odprtju je v rokah lastnikov prodajaln, s tem, da morajo pri tem upoštevati vsa navodila, povezana s preprečevanjem širjenja okužb z novim koronavirusom.

Hkrati je vlada podaljšala veljavnost odloka o obveznem nošenju zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza v zaprtem javnem prostoru ter obveznega razkuževanja rok.

Vlada je tudi odločila, da se obstoječe omejitve iz odloka o omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi uporabljajo še naprej.

Vir: vir

C. R.