Vlada naj pred masovnim migrantskim valom nemudoma preneha odstranjevati žičnato ograjo

Poslanka Anja Bah Žibert (vir: FB)

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na vlado naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z odstranjevanjem žičnate ograje na meji z Republiko Hrvaško.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

vse od 15. julija, ko ste s svojim zavestnim neodgovornim ravnanjem, to je s pričetkom odstranjevanja žičnate ograje na meji z Republiko Hrvaško, ogrozili varnost in imetje preštevilnih slovenskih državljanov, se številke ilegalnih prehodov slovensko-hrvaške meje samo povečujejo. Kljub vašim izjavam, da temu ni tako, so številke, ki jih na svoji spletni strani objavlja Policija, nedvoumne: policija.si

Policijska poročila prihajajo v času, ko avstrijske oblasti opozarjajo, da se našim mejam približuje masoven migracijski val oseb iz tretjega sveta, vi pa kljub temu napovedujete solidarno politiko, ki utegne Slovenijo spremeniti v migrantsko prestolnico Evrope.

V kolikor ne želite ali nočete poslušati sporočil naših državljanov, vam jaz sporočam, da se ponovno množično soočajo s poškodovanjem lastnine s strani ilegalnih migrantov, ter s strahom in negotovostjo, kdo in kdaj bo potrkal in vstopil v njihove domove.

Zato na Vlado RS naslavljam pisno poslansko pobudo, da nemudoma preneha z odstranjevanjem žičnate ograje na meji z Republiko Hrvaško ter ponudi vso potrebno finančno in varnostno podporo slovenskim državljanom, ki so od 15. julija dalje zaradi vašega neodgovornega ravnanja utrpeli materialno in drugo škodo.

Vlada mora na pobudo odgovoriti najpozneje v 30 dneh.

M. D.