Viri: Bratuškova odredila umik strojev družbe VOC s Koroške

Alenka Bratušek, v zdajšnji koaliciji jo je posvojil Robert Golob. (vir: arhiv)

Direkcija RS za infrastrukturo, ki deluje pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo, to pa vodi Alenka Bratušek, je po podatkih, ki smo jih pridobili v uredništvu, odredila, da mora družba VOC s ponedeljkom vse stroje, ki so na Koroškem, prestaviti na gradnjo kolesarske povezave v Šentjur, sicer bodo dobili kazen (penale).

Hkrati pa se je za ponedeljek Alenka Bratušek napovedala za ogled Koroške, pod soji žaromatov naj bi preverjala, kako potekajo sanacijska dela po ujmi, ki je te kraje strahovito prizadela.

Naši viri pri tem poudarjajo, da gre tudi v tem primeru za dokaz, koliko je zdajšnjim vladajočim v resnici do ljudi. “Ker to je umazana igra vladajoče politike,” dodajajo.

Kolesarsko povezavo med občinami Celje, Štore in Šentjur gradita VOC Celje in novogoriški Kolektor CPG. Gradnja, katere naročnik je Direkcija RS za infrastrukturo, se je začela maja 2022, dela so potekala po načrtih, kolesarska steza bo kolesarjem predana v letu 2024.

VOC Celje, vzdrževanje in obnova cest, je eno največjih gradbenih podjetij v Sloveniji, s številnimi delovnimi stroji, v času zdajšnje ujme so takoj priskočili na pomoč tako v Savinjsko-šaleški regiji kot na Koroškem, kjer imajo tudi svoje enote.

Vendar pa imajo očitno Bratuškova, z njo stranka Gibanje Svoboda, ki ji pripada, ter koalicija kot celota, svoje načrte.

M. D.