Virant: “Tako levo napisanega programa vlade v samostojni Sloveniji še nismo videli”

Dr. Gregor Virant (vir: arhiv)

“Ti seznami imajo zlovešč prizvok revanšizma in so slab začetek dela nove vlade, pa tudi odraz neznanja,” o Golobovi pripravi poimenskih seznamov vseh novih zaposlitev in premestitev v zadnjih letih meni nekdanji minister za javno upravo in notranje zadeve Gregor Virant.

Glede koalicijske pogodbe nove vlade pa je Virant v intervjuju za Siol.net pojasnil, da tako levo napisanega programa vlade v samostojni Sloveniji še nismo videli.

“Naravnost zgrožen pa sem nad odnosom do lastnikov nepremičnin – slišali smo žaljivo govorjenje o tem, da so si lastniki nepremičnine ‘nagrabili’. To naznanja neke čudne čase,” je še poudaril.

Kaj volilni izid pomeni za razvoj Slovenije? V gospodarskem smislu nič dobrega. Leva koalicija v svojih nastopih in koalicijski pogodbi praktično ne posveča pozornosti ustvarjanju ugodnega okolja za podjetništvo in spodbujanju konkurenčnosti Slovenije, kar bi bilo ključno za ustvarjanje družbenega bogastva. V tem pogledu bi se lahko ustavili pozitivni trendi zadnjih let.

Dr. Gregor Virant je nekdanji minister za javno upravo in predsednik nekdanje Državljanske liste. Septembra 2019 je postal direktor programa Sigma pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), katerega glavna naloga je ocenjevanje in podpora državam na področju javne uprave.

Celoten intervju lahko preberete na povezavi: siol.net

A. L.