Vidni slovenski lezbijki očitajo nadlegovanje natakaric v njenem lokalu

“Bilo mi je awkward (nelagodno, op. a.), ko se me je Rajglca dotikala in mi rekla, da imam lepo ritko. Imela sem dosti in sem po par mesecih odšla. Rekla sem ji, da imam fanta in da naj neha, ampak se je nadlegovanje kar nadaljevalo. Šlo je tako daleč, da mi je rekla, da ve, da so mi všeč dekleta, in mi svetovala, naj fanta pustim.” Tako je odnos z vidno slovensko lezbijko in aktivistko nevladne Pravne mreže Barbaro Rajgelj za Nacionalno tiskovno agencijo (NTA) opisalo dekle, ki naj bi kot natakarica delala v njenem nekdanjem lokalu Kavarna Open.

 

NTA je namreč poročala o ekskluzivnem pričevanju dekleta, ki naj bi pred leti kot natakarica delala v lokalu profesorice fakultete za družbene vede in vidne leve aktivistke Barbare Rajgelj. V ljubljanski Kavarni Open, nekoč v lasti Rajgljeve, je bila po njenih besedah tarča spolnega nadlegovanja svoje šefice. Šlo naj bi za neprimerno dotikanje, dajanju komentarjev o videzu, dekolteju in zadnjici. Temu naj bi se dekle uprlo, saj da je imela fanta. Toda Rajgljeva naj bi ji celo svetovala, naj ga pusti.

Zapis dekleta, ki naj bi bilo nadlegovano.

Zanimivo je, da je prav Rajglova pred leti zdajšnjega vodjo poslanske skupine Boruta Sajovica in takratnega tržiškega župana, ki je bil deležen očitkov o neprimernih darilih za zaposlene delavke na občini, opozarjala, da je spolno nadlegovanje na delovnem mestu po slovenski zakonodaji kaznivo.

A. V.