Več kot sto nezakonitih migrantov, tihotapci s čedalje dražjimi avtomobili

Golf (vir: PU Novo mesto)

Policisti so včeraj na območju Črnomlja obravnavali 29 ilegalnih migrantov, prijeli so tudi tihotapca. Na območju Brežic so obravnavali 80 tujcev in enega tihotapca. 

Skupno so v 24 urah obravnavali 109 nezakonitih migrantov in dva tihotapca ljudi.

Na območju Policijske postaje Črnomelj (Preloka, Paunoviči, Adlešiči, Žuniči) so včeraj prijeli 24 nezakonitih migrantov, od tega 13 državljanov Sirije, devet državljanov Maroka in dva državljana Egipta. Dodatno so obravnavali še 5 državljanov Turčije. Skupno so na območju Črnomlja obravnavali 29 ilegalnih migrantov in tihotapca.

Črnomaljski policisti so namreč včeraj, nekaj po 14. uri, na območju Črnomlja, kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Na območju Brežic so obravnavali 78 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, okoli 19. ure pa so ustavili voznika osebnega avtomobila BMW nemških registrskih oznak. 50-letni državljan Ukrajine je v vozilu prevažal dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo.

Migrante so obravnavali v krajih: Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Bukošek, Rakovec, Loče, in Rigonce

Državljanoma Romunije in Ukrajine so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi prijetimi še potekajo.

BMW (na Obrežju), v katerem je tihotapec prevažal pet migrantov.

M. D.