Več kaznivih dejanj na območju Šentjerneja

Z novomeške policijske uprave poročajo o treh dogodkih na območju Šentjerneja. V Grobljem pri Prekopi je bil včeraj požgan osebni avtomobil, obravnavali so še vlom v gospodarsko poslopje. V Dolenjem Vrhpolju pa so vlomili v vikend.

 

Šentjernejski policisti so v Groblju pri Prekopi obravnavali sum kaznivega dejanja požiga osebnega avtomobila. Po prvih ugotovitvah ogleda sumijo, da je storilec zažgal pakirani avtomobil, vreden okoli štiri tisoč evrov, ogenj pa se je nato razširil na del garaže. Ocenjujejo, da je skupne škode za okoli 15 tisoč evrov. Policisti nadaljujejo s preiskovanjem okoliščin.

V Groblju pri Prekopi so obravnavali tudi vlom v gospodarsko poslopje. Po prvih ugotovitvah so storilci v noči iz torka na sredo na silo vstopili v poslopje, ki je bilo varovano z alarmno napravo. Sprožili so alarm, ki je očitno pregnal storilce, ki so iz kraja pobegnili, preden so lahko kaj odnesli.

V Dolenjem Vrhpolju pa so včeraj med 10.30 in 13.45 uro izkoristili krajšo odsotnost lastnikov in vlomili v vikend. Ukradli so udarno kladivo in desetlitrsko plastično posodo za vino. Škode bo verjetno za okoli dvesto evrov.

M. D.