Več hišnih preiskav v Ljubljani in več pridržanih

Nasilni neprijavljeni protesti v Ljubljani. Na posnetku Anis Ličina. (vir: arhiv)

Na območju Policijske uprave Ljubljana so po poročanju spletnih medijev včeraj potekale hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Pridržali so več ljudi, med njimi naj bi bil tudi stari znanec slovenske in avstrijske policije Anis Ličina. 

Opravili so več kot 50 hišnih preiskav, aktivirani pa so bili tudi številni policisti posebnih policijskih enot.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da zaradi interesa preiskave trenutno ne morejo posredovati več informacij. Več bodo predvidoma razkrili v prihodnjih dneh.

Ličina je bil že aprila lani zaradi trgovine z mamili aretiran na mejnem prehodu Karavanke. Pred tem je bil že aretiran zaradi preprodaje prepovedanih drog in obtožen zaradi tihotapljenja migrantov, po doslej objavljenih podatkih naj bi imel podporo med nekaterimi v pravosodju.

Anis Ličina (vir: Zajem zaslona)

V vlogi enega izmed frontmanov protivladnih protestov je bil celo povabljen pred mikrofon javne RTV Slovenija, katere delovanja smo prisiljena plačevati vsa gospodinjstva. V izjavi za Tednik je podal škandalozno izjavo, da bi morali novinarji nositi napise RTV, pa jih protestniki ne bi napadli.

M. D.