torek, 16 julija, 2024
Doma Bela krajina Včeraj padel rekord: Prijeli 177 ilegalnih migrantov

Včeraj padel rekord: Prijeli 177 ilegalnih migrantov

Včeraj so slovenski policisti prijeli rekodno število ilegalnih migrantov. Kar 177. Novomeški so jih prijeli 10, ki so v Slovenijo nezakonito prestopili preko Gorjancev, o čemer smo poročali tukaj. Na območju Posavja so prijeli 17 migrantov. O prijetih v Beli krajini ne poročajo. Na območju Ilirske Bistrice pa so jih prijeli kar 140.

V Novem Kotu na območju PP Ribnica so prijeli 9 ilegalnih migrantov, še enega pa v Ljubljani. Prijeti so se izrekli za državljane Egipta, Iraka in Pakistana.

Na območju Ilirske Bistrice so najprej prijeli 74 migrantov, nato pa še 66. Večina je bila Afganistancev.

Pot prijetja teh, o čemer so včeraj v Ilirski Bistrici objavili tudi videoposnetek o konvoju policijskih in vojaških vozil, vključno z avtobusom, pa je bila naslednja:

Ob 15.56 so policisti na območju Malega Goljaka (območje PP Ilirska Bistrica) v zapuščenem objektu najprej prijeli 7 migrantov. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, vključno z vodniki službenih psov in pripadniki slovenske vojske, saj so policisti v okolici opazili še več ilegalnih migrantov v sosednjem zapuščenem objektu v gozdu.

Skupaj je bilo v popoldanski akciji prijetih 66 oseb (9 državljanov Pakistana in 57 državljanov Afganistana). Za avtobusom in policijskimi vozili so jih pripeljali na PP Ilirska Bistrica, kjer so policisti z njimi opravili vse postopke. Danes naj bi vse predali hrvaškim varnostnim organom.

To pa je civilna iniciativa na facebook profilu objavila fotografijo teh, ki so jih vrnili na Hrvaško. Glede na dosedanjo prakso se bodo kmalu spet vrnili v Slovenijo.

Vir: Civilna iniciativa za varovano mejo, FB.

M. P.