Včeraj in ponoči prijeli 48 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična. (Migranti v BiH).

Včeraj in ponoči so policisti na območju občine Črnomelj prijeli 48 nezakonitih migrantov. Od tega je eden od sedmerice poklical na telefonsko številko 112 in sporočil, da so v Sloveniji in se skrivajo v gozdu.

Včeraj dopoldne so vodniki službenih psov na relaciji Sečje selo – Sinji Vrh v gozdu prijeli 17 oseb iz Afganistana, Pakistana in Bangladeša, ki so v Slovenijo prišli nezakonito in so se skrivali v gozdu. Med njimi je bilo pet mladoletnikov.

Popoldne so črnomaljski policisti na relaciji Balkovci – Preloka prijeli 15 nezakonitih migrantov iz Afganistana, Pakistana in Irana. Med njimi so bili tudi trije mladoletniki.

Kočevski policisti, ki pomagajo varovati državno mejo na območju Črnomlja, so nekaj po devetnajsti uri na cesti Vinica – Stari trg prijeli 7 državljanov Afganistana, med njimi tudi dva mladoletna.

Da so v Sloveniji in se skrivajo v gozdu, so sporočili sami po telefonu na številko 112, od tam pa so o klicu obvestili operativno komunikacijski center, ki je na območje napotil policiste.

Ponoči so črnomaljski policisti v okolici naselja Damelj ustavili kombinirano vozilo italijanskih registrskih tablic, v katerem je bilo 9 državljanov Pakistana, ki so državno mejo prečkali nezakonito, med njimi je bil tudi otrok. V delo so se vključili tudi kriminalisti sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, ki so vozniku odvzeli prostost.

Policijski postopki s prijetimi tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.