Valentin Hajdinjak odstopil z mesta predsednika uprave Darsa

Valentin Hajdinjak (vir: Zajem zaslona, YouTube)

V četrtek popoldne so se v okrepčevalnici Stan v Medvodah na skrivaj sestali predsednik in trije člani nadzornega sveta Družbe RS za avtoceste (Dars), pozno sinoči pa so iz Darsa sporočili, da je z mesta predsednika uprave odstopil Valentin Hajdinjak, sicer član NSi.

Hajdinjak razlogov za svoj odstop ni pojasnil.

V Medvodah pa so se po navedbah Bojana Požarja na omrežju X sestali predsednik nadzornega sveta Andrej Šušteršič in trije člani uprave, Andrej Ribič, sicer tudi osebni Šušteršičev prijatelj, Lidija Kegljevič Zagorc in David Skornšek.

Prav Skornška, člana uprave, pristojnega za področje financ in računovodstva, so nadzorniki sinoči imenovali na mesto vršilca dolžnosti predsednika uprave Dars, za pol leta.

Glede na to, da Hajdinjak razlogov za odstop ni pojasnil, se že pojavljajo ugibanja, ali je razlog za njegov odstop spoznanje NSi, da je z Golobovo koalicijo konec in jim kolaboracija ne koristi več, ali pa si je Hajdinjak zagotovil novo dobro plačano mesto, funkcijo predsednika uprave pa je prepustil Gibanju Svoboda.

Andrej Ribič (vir: Zajem zaslona, YouTube)

Kot je znano, je mesto predsednika uprave močno zanimalo Golobovega tesnega sodelavca Andreja Ribiča, sicer dosedanjega člana uprave Darsa. Ribič je znan tudi kot nekdanji predsednik uprave Elektra Ljubljana, od koder se je moral posloviti. Na lanskih volitvah je bil tudi član Golobovega volilnega štaba. Na Darsu je po poročanju medijev zaposlen tudi njegov brat Branko Ribič.

Razvoj dogodkov bo hitro znan. Če ne drugega, po tem, ali bo Poslanska skupina NSi končno le prispevala potrebne in manjkajoče tri podpise poslancev pod zahtevo za uvedbo parlamentarne preiskave za Gen-I, v času, ko je tega vodil Robert Golob.

SDS je namreč prispevala 27 podpisov, za uvedbo komisije, ki bi prečesala Golobove posle v Gen-I, je potrebnih 30 podpisov.

M. D.