V Zdravstvenem domu Novo mesto prenaročajo bolnike

Zdravstveni dom Novo mesto (vir: MojaObcina.si)

V Zdravstvenem domu (ZD) Novo mesto so prenaročili bolnike iz Bele krajine, prenaročajo pa tudi druge naročene bolnike. Opravljajo le nujne in neodložljive zdravstvene storitve in obolele pozivajo k samozaščiti ter upoštevanju navodil.

Med zaposlenimi v ZD Novo mesto ni okuženih. Le en zaposleni, ki po vrnitvi iz tujine ni bil v stiku z drugimi iz ZD Novo mesto, je v samoizolaciji.

Ukrepe za zajezitev okuženosti z novim koronavirusom so v ZD Novo mesto uvedli po navodilih ministrstva za zdravje in jih včeraj predstavili na novinarski konferenci. Direktorica Alenka Simonič je bolnike, ki želijo priti v ZD, pozvala, naj se pred obiskom najavijo in telefonsko posvetujejo oziroma dogovorijo z izbranim osebnim zdravnikom ali zobozdravnikom.

V ZD Novo mesto do nadaljnjega izvajajo le nujne storitve, vse preventivne dejavnosti in nenujne specialistične preglede so z včerajšnjim dnem začasno ukinili.

Kadra, opreme in zmogljivosti imajo za zdaj dovolj, spremembam se bodo prilagajali z odprtjem dodatnih ambulant.

Tesno sodelujejo z novomeško bolnišnico, ki je eden od vstopnih centrov za okužene in ZD Črnomelj, ki je zaradi zaprtja metliškega prevzel njegove nujne dejavnosti.

Hkrati bodo v primeru, da v Črnomlju tega ne bi zmogli, pomagali pri službi nujne medinske pomoči na metliškem območju.

C. R.