V zapor na Dobu poskušala pretihotapiti prepovedano blago

(foto: PU Novo mesto)

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali kazensko ovadbo zoper 32-letnega in 44-letnega moškega.

Osumljena sta, da sta v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje Nedovoljena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Med kriminalistično preiskavo je bilo ugotovljeno, da so pravosodni policisti Zavoda za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Dob 22. septembra opravili redni varnostni pregled vozila in osebe, ki naj bi na območju zavoda opravila servisiranje delovnega stroja.

V avtomobilu znamke Audi so v prostoru za rezervno pnevmatiko odkrili:

  • tri zavoje, v katerih je bilo več mobilnih telefonov, USB modemi, SIM kartice,
  • 12.000 tablet Zolpidem,
  • 28 stekleničk z neznano snovjo,
  • 37 injekcijskih brizg in
  • 62 igel.

Najdene predmete so novomeški kriminalisti zasegli in snovi posredovali v analizo v Nacionalni forenzični laboratorij, kjer je bilo ugotovljeno, da tablete in tekočina vsebujejo prepovedane snovi.

Tablete, ki vsebujejo zolpidem, spadajo v skupino prepovedanih drog, v katerih so tudi druga pomirjevala in uspavala in gre za močna psihoaktivna zdravila, ki so dovoljena le na podlagi zdravniškega recepta.

V nadaljevanju preiskave so kriminalisti uspeli dokazati, da je 32-letni osumljenec  z območja PU Nova Gorica opravil prevoz prepovedanih snovi in predmetov iz koristoljubja. Prepovedane snovi in druge predmete mu je v mesecu septembru med enim izmed prostih izhodov izročil 44-letni moški, ki v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob prestaja zaporno kazen.

Dogovorila sta  se, da bo 32-letnik proti plačilu predmete pretihotapil v zavod in jih
odložil na dogovorjenem mestu.

Audi A4 so kriminalisti zasegli in na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo avtomobila. Našli in zasegli so še en zavoj, v katerem so bile SIM kartice in modemi.

(foto: PU Novo mesto)

Foto: PU Novo mesto

M. D.