Fajonova spet ‘udarila’ z migranti in jim poslala posebno sporočilo

Je Tanja Fajon (SD) komu kaj dolžna, da jo tako zelo skrbijo nezakoniti migranti? Ljudje ji sporočajo: "To ni dobro za Slovenijo in EU. To je Soroš izdajalska politika!"

(vir: Twitter, TF)

Dan po tem, ko je opozicija (SD, LMŠ, Levica in SAB) v državnem zboru zavrnila predlog vlade za podelitev začasnih večjih pooblastil slovenskim vojakom ob državni južni meji (več o tem smo poročali tukaj), je Tanja Fajon, predsednica stranke SD, na Twitterju objavila, da je s tremi poslanci Evropskega parlamenta razpravljala o migrantih.

“Imamo veliko problemov,” je sporočila.

Virtualni sestanek je sicer poimenovala z “mednarodno konferenco”, imenovano “Po Balkanski poti”. Skrbi jo, kaj se dogaja z ljudmi na balkanski poti in na naših mejah. “Novi evropski pakt za migracije pa je spet ogrožen,” je sporočila.

Pri evropskem paktu za migracije je po navedbah slovenskega notranjega ministra Aleša Hojsa najbolj sporen tisti del, ki se nanaša na odgovornost in solidarnost držav pri obveznem premeščanju migrantov. Slovenska vlada temu odločno nasprotuje. Ne samo naša, tudi države višegrajske četverice (Madžarska, Poljska, Češka in Slovaška), Estonija in Latvija.

Naša vlada se tudi zavzema, da mora Evropa okrepiti nadzor na zunanjih mejah in preprečiti zlorabe azilnih postopkov. EU pa se mora bolj osredotočiti na učinkovito evropsko politiko vračanja in zagotoviti pogoje v tretjih državah, da se ljudje ne bodo podali na pot v Evropsko unijo.

EU trenutno predseduje Nemčija, cilj nemškega notranjega ministra Horsta Seehoferja (njegovo stališče je precej podobno slovenskemu) pa je, da bi politični dogovor o ključnih točkah reforme dosegli že decembra letos. Po Hojsovih navedbah je to sicer zelo optimističen cilj. Dokončna potrditev pakta pa je predvidena v času portugalskega predsedovanja Svetu EU v prvi polovici leta 2021. Spomnimo. V drugi polovici leta 2021 bo Svetu EU predsedovala Slovenija.

Očitno gredo stvari z vidika Slovenije in njenih državljanov po pravilni poti, kar pa socialistko Tanjo Fajon zelo skrbi. Znana je namreč kot velika zagovornica nezakonitih migrantov.

Odzivi na objavo Fajonove na Twitterju so praviloma negativni. Proti nezakonitim migrantom in obveznim kvotam je sicer tudi velika večina članov SD. Vendar Fajonove to ne premakne z mesta.

Eden od zelo povednih odzivov na navedbe Fajonove je naslednji:

“Halo Fajon, kakšen pakt, je s tabo vse OK. Čez meje nam vdirajo ilegalne afrorabske horde z bolj ali manj znanimi nameni, od kje jim mobiteli in kdo vse to financira?

Ženska, vzemi se v roke, to ni v dobro EU in Slovenije, to je Soroš izdajalska politika.”

Več o tem, kaj se dogaja na terenu, pa lahko preberete tudi v pogovoru z znano Belokranjko mag. Majo Kocjan, predstavnico belokranjske civilne iniciative. (Maja Kocjan)

Še to: Kdo je George Soros?

George Soros je s financiranjem nevladnih organizacij spodbuja islamizacijo Evrope. Med njegovimi sodelavci najdemo tudi Tanjo Fajon.

M. D.