V zakulisju usodne afere za SD pomembna kadrovska kupčkanja

Tomaž Vesel, nekdanji predsednik Računskega sodišča RS

V ozadju afere spornega nakupa stavbe na Litijski 51 v Ljubljani, ki spodnaša stranko SD, potekajo priprave na pomembne kadrovske spremembe, kdo bo upravljal z več milijardami evrov vrednim državnim premoženjem, s katerim upravlja Slovenski državni holding (SDH).

Portal Pozareport.si poroča, da se vračata Tomaž Vesel, nekdanji predsednik računskega sodišča, in Nada Drobne Popović, nekdanja predsednica uprave Petrola.

Vesel je bil po poteku mandata na računskem sodišču nekaj časa direktor Dolenjskega lista, zdaj je prokurist družbe Salomon, obe družbi sta v lasti njegovega prijatelja Martina Odlazka. Golobova vlada pa mu zdaj pripravlja mesto člana Nadzornega sveta SDH. Pozneje naj bi postal predsednik nadzornega sveta. Za  imenovanje v nadzorni svet SDH je potrebnih 46 glasov poslancev in poslank državnega zbora.

Nada Drobne Popović pa naj bi postala članica uprave SDH. Požar navaja, da viri znotraj koalicije pravijo, da je to izrecna želja predsednik vlade Goloba. Drobne Popovičeva je namreč teta Tine Gaber.

SDH vodi Žiga Debeljak, dober Golobov in Jankovićev prijatelj.

Nada Drobne Popovič, teta Tine Gaber (vir: Linkedin)

Vir: pozareport.si

A. L.