V zadnjih dneh prijeli 79 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična.

Na območju policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana so v teh prazničnih dneh prijeli 44 nezakonitih migrantov, od srede dalje pa 79 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Migranti v državo nezakonito vstopajo predvsem na območju Bele krajine in Gorjancev.

Na območju Policijske uprave Novo mesto so skupno prijeli 30 migrantov. Na območju Policijske uprave Ljubljana pa 49 migrantov.

V teh dneh so migrante prijeli na območju krajev Oštrc (na območju Kostanjevice na Krki), Trbinc (pri Mirni), na Tanči Gori, Rodine, Svibnik (vse občina Črnomelj), Želebej (občina Metlika) in na Obrežju.

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Maroka, Afganistana in Pakistana.

Na območju Policijske uprave Ljubljana so nezakonite migrante prijeli na območjih krajev Vrt (pri Predgradu v Poljanski dolini), Želimlje pri Škofljici, Dolnje Ložine (občina Kočevje), Grosuplje, Ig, Velike Lašče in Ljubljana.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Palestine, Alžirije, Sirije in Pakistana.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih v večjem številu v zadnjih dneh zaenkrat ne poročajo.

V nedeljo, na praznični dan, pa je pripadnike Policije na južni meji obiskal notranji minister Aleš Hojs. Na družbenih omrežjih je ob tem tudi zapisal, da so mejni prehodi za obmejni promet vzorno zaprti, ljudje pa upoštevajo omejitve gibanja. Na koncu se je ustavil še na Trdinovem vrhu in pozdravil še pripadnike Slovenske vojske. Vsem skupaj pa se je zahvali za to, da prispevajo k naši varnosti in tudi pri zajezitvi epidemije z novim koronavirusom.

Foto: Vlada RS.

C. R.