V vrtce in šole 10 tisoč prenosnih računalnikov in ostale opreme

Sodobna informacijsko-komunikacijska tehnologija bo omogočila razvoj izobraževalnega sistema v virtualnem okolju. | Avtor Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Sodobno računalniško IKT opremo v skupni vrednosti 16,2 milijona evrov bo predvidoma do konca leta 2021 prejelo okoli tisoč vzgojno-izobraževalnih zavodov (vrtci, osnovne in srednje šole).

V minulem tednu je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport začelo z dobavo opreme. Tako bodo v prihodnjih tednih vrtci in šole prejeli 10.000 prenosnih računalnikov, za okoli 8 milijonov evrov pa bodo prejeli še preostale IKT opreme, kot so kamere, projektorji, modemi, interaktivni zasloni …

S temi sredstvi želi ministrstvo dodatno opremiti vzgojno-izobraževalne zavode s sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, kar jim bo omogočilo razvoj in uvajanje izobraževalnega sistema v virtualnem okolju.

Gre za 13,6 milijona evrov iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj iz pobude »ReactEU-IKT za vzgojno-izobraževalne zavode«, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa bo prispevalo še dobrega 2,5 milijona proračunskih sredstev.

M. D.