V včerajšnji hudi prometni nesreči na primorki umrl voznik dolenjskega avtoprevoznika

V hudi prometni nesreči, do katere je prišlo včeraj na primorski avtocesti, je umrl voznik tovornjaka dolenjskega avtoprevoznika Eurotek. Gre sicer za Dženana Bajrića iz mesta Maglaj na severu Bosne in Hercegovine, poročajo nekateri mediji.

 

“Na žalost nas je doletela še ena grozljiva informacija. V prometni nesreči v Sloveniji je umrl naš mladi someščan, Dženan Bajrić, nekdanji igralec našega kluba in velik navijač,” so zapisali pri NK Matron Maglaj iz mesta Maglaj.

Do nesreče pa je prišlo včeraj zjutraj, okoli 7.30, pri Brezovici v smeri Kopra. Kot so pojasnili na policijski upravi, voznik ni vozil po sredini prometnega pasu, pač pa je zavil v desno preko odstavnega pasu v obcestni jarek, kjer se je tovorno vozilo s polpriklopnikom zaradi brežine prevrnilo na desno. Obstalo je na strehi, voznik pa je ostal ukleščen v njem.

Zaradi nesreče je bila avtocesta več ur zaprta. Ob tem so se v medijih pojavili tudi posnetki posameznikov, ki so med čakanjem na odprtje avtoceste izstopali iz vozil in se med njimi sprehajali. Nekdo je celo zaigral na harmoniko, medtem ko so le nekaj sto metrov stran pokojnega gasilci rezali iz tovornjaka.

A. V.