V včerajšnjem shodu več deset prekrškov, pet pridržanih, dva policista poškodovana

Ljubljana, 29. 9. 2021

S Policijske uprave Ljubljana so poslali dodatno poročilo o ukrepih policije na včerajšnjem neprijavljenem protestnem shodu v Ljubljani, kjer se je po podatkih policije zbralo okoli 10.000 ljudi. Več o tem smo poročali tukaj 

Postopke o prekrških vodijo zoper 54 oseb, 5 oseb je bilo pridržanih, eni osebi so zasegli nevaren predmet. Dva policista sta bila lažje poškodovana. Poškodovano je tudi službeno vozilo, v dveh primerih so bila razbita stekla na objektih.

Policisti so v okviru varovanja do sedaj zaznali dve kršitvi Zakona o javnih zbiranjih, saj je bil shod neprijavljen, zbiranje obvestil glede te kršitve še poteka.

Nadaljuje se tudi zbiranje obvestil glede dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj izvedli predpisane postopke.

Policijska uprava Ljubljana je pri včerajšnjem varovanju sodelovala z različnimi policijskimi enotami tako z območja Ljubljane kot vseh ostalih policijskih uprav, posebno enoto policije, konjenico, policisti vodniki službenih psov in  letalsko policijsko enoto.

Število policistov, ki so aktivno sodelovali pri varovanju se je sprotno prilagajalo glede na varnostno situacijo na terenu. Policistov je bilo tako dovolj, da so vzpostavili javni red in mir, ko je bil ta huje kršen, so sporočili s PU Ljubljana.

M. D.