V Stražnjem Vrhu slovesno odprli vodovod in novo asfaltirano cesto

Andrej Kavšek, Sonja Fazlić in Tomaž Adlešič. (vir: Občina Črnomelj)

V Stražnjem Vrhu je včeraj potekalo uradno odprtje vodovoda in novo asfaltirane ceste. Cesto in vodovod so s prerezom traku in zdravico s pitno vodo iz vodovoda uradno predali namenu črnomaljski župan Andrej Kavšek, predstavnica krajanov in gradbenega odbora Sonja Fazlić in predsednik KS Talčji Vrh Tomaž Adlešič.

Za kulturni program je s petjem in igranjem na kitaro poskrbela Lotie Levak Volf.

Skupna vrednost projekta, ki oskrbuje 22 objektov, je bila 108.879 evrov, od tega je državni proračun prispeval 94.092 evrov. Ponekod je vodovod potekal po betonskih poteh, zato je bilo po vgradnji vodovoda izvedeno še asfaltiranje.

Dela je izvajala Komunala Črnomelj, ki je za gradbena dela izbrala podizvajalca, to je bilo podjetje TELEG-M iz Ljubljana. Dela so potekala od julija do oktobra 2018, sočasno so izvajali tudi hišne priključke.

Po vgradnji vodovoda so v dogovoru s krajani podaljšali še asfaltirano pot do lokalne ceste Črnomelj – Stražnji Vrh – Hajka v vrednosti 17.456 evrov, od tega so krajani v proračun občine nakazali 6.740 evrov, Krajevna skupnost Talčji Vrh pa 2.000 evrov. Občina je za to asfaltiranje prispevala 5.716 evrov.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotografij z včerajšnjega dogodka.

Vir: Občina Črnomelj.

C. R.