V Starih Žagah traktor do smrti povozil otroka

(vir: arhiv)

V Starih Žagah, v občini Dolenjske Toplice, je traktor dopoldne do smrti povozil otroka, ki je padel s čelnega traktorskega nakladača, so sporočili s centra za obveščanje.

Do tragičnega dogodka je prišlo ob 10.25. Kraj dogodka so zavarovali in pregledali gasilci GRC Novo mesto, smrt pa so na kraju potrdili reševalci nujne medicinske pomoči Novo mesto.

Policija: Umrl 11-letni otrok

S Policijske uprave Novo mesto so dodatno sporočili, da je do nesreče prišlo na cesti od Podturna proti Črnomlju, v Starih Žagah.

Po prvih ugotovitvah se je na prednjem prekucnem nakladalniku kmetijskega traktorja peljal 11-letnik otrok. Domnevajo, da je med vožnjo potegnil na vzvod zatege, kar je imelo za posledico, da se je nakladalnik odpel, otrok pa je padel na cesto.

Otroku je najprej pomagal voznik traktorja, nato pa še policisti iz Dolenjskih Toplic, do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči, vendar otroku niso mogli več pomagati. Točen vzrok smrti bodo ugotovili na Inštitutu za sodno medicino.

Pri ogledu kraja so sodelovali forenzični strokovnjaki Sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta. Za 52-letnega voznika traktorja so odredili strokovni pregled, indikator alkohola na kraju ni pokazal prisotnosti alkohola v izdihanem zraku.

Policisti so traktor s priključki zaradi nadaljnjih preiskav tehnične brezhibnosti zasegli. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskovanje okoliščin primera. Zaradi ogleda kraja je bila cesta zaprta oziroma promet oviran do 14. ure.

M. D.