V soboto in nedeljo cepljenje za nenaročene, cepilni centri odprti

(vir: pixabay.com)

Jutri in v nedeljo bodo v cepilnih centrih širom po Sloveniji cepili proti covid-19. Za cepljenje se ni treba naročiti, s seboj je treba imeti le osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja.

Na Dolenjskem in v Beli krajini bodo cepili v vseh zdravstvenih domovih in v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so sporočili, da bo cepljenje jutri, v soboto, 18. septembra od 8. do 13. ure v Zdravstvenem domu Novo mesto, od 13. do 20 ure pa v Splošni bolnišnici Novo mesto (stara interna stavba).

Zdravstveni dom Trebnje: Termini za cepljenje na lokaciji zdravstvenega doma (glavni vhod) so: jutri, v soboto, od 8. do 10. ure – cepivo Pfizer in Moderna

Zdravstveni dom Novo mesto: V cepilnem centru, v šotoru nasproti lekarne (ob zdravstvenem domu) bodo cepili jutri in v nedeljo, od 8. do 13. ure. Možna bo izbira cepiva Pfizer, Moderna, Janssen (do porabe zalog).

Zdravstveni dom Metlika: Jutri in v nedeljo. Cepilni center bo odprt oba dneva med 8. in 20. uro oz. do porabe zalog. Na razpolago sta cepivi Pfizer in Johnson.

Zdravstveni dom Črnomelj: sobota od 9. do 15. ure in nedelja od 8. do 13. ure, cepilni center v novem prizidku spodaj.

Včeraj so v Sloveniji opravili 19.160 cepljenj. S prvim odmerkom je cepljenih 60 % starejših od 18 let in 72 odstotkov starejših od 50 let.

M. D.