Vlomi in tatvine: Prijeli vlomilce, kradljivca v trgovskem centra

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se zgodili ob koncu tedna. V dveh primerih so prijeli šest storilcev.

Prijeli 5 osumljencev

V petek, okoli 21.30, je oškodovanec policiste obvestil, da so na območju Trške Gore (Novo mesto) zamaskirani neznanci vlomili v stanovanjsko hišo in pobegnili s kraja kaznivega dejanja. S tem so seznanili policijske patrulje na širšem območju in policisti so v Ždinji vasi ustavili avtomobil, v katerem je bilo pet osumljencev, starih med 21 in 31 let.

Vsem so odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključeni preiskavi jih bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Prijeli 22-letnega tatiča
V petek, okoli 12. ure, so bili obveščeni o tatvinah iz prodajaln v enem od trgovskih centrov v Novem mestu. Storilec naj bi odtujil več artiklov in peš pobegnil. Policisti so ga izsledili in prijeli. Zasegli so mu ukradene predmete in jih vrnili oškodovanim prodajalnam.

Zoper 22-letnega storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine: Gorenje Sušice, Dolenje Laknice, Muhaber

V Gorenjih Sušicah na območju Dolenjskih Toplice je nekdo skozi vrata vlomil  v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V petek dopoldne je v Dolenjih Laknicah (občina Mokronog – Trebelno) neznanec
izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit.

V  noči  iz petka na soboto je  nekdo  v  Muhaberju poskušal vlomiti v delavnico. Storilec  je po sprožitvi alarmne naprave pobegnil in v objekt ni uspel priti.

M. D.