V SD izvajajo čistko

Ena od sej odbora v državnem zboru, kjer so obravnavali problematiko migrantov. Na fotografiji predstavnika civilnih iniciativ Jelšane in Bele krajine ter župan občine Ilirska Bistrica (Emil Rojc, na sredini). (vir: DZ)

Ilirskobistriški župan Emil Rojc je objavil, da so ga iz Radia Koper obvestili, da je izključen iz stranke Socialnih demokratov (SD), on pa o tem nič ne ve.

Znano je, da Emil Rojc, kot velik nasprotnik nezakonitih migrantov, sicer pa dolgoletni član stranke SD, ni povšeči novi voditeljici SD Tanji Fajon, sicer veliki zagovornici nezakonitih migracij in ljubljenki Georgea Sorosa.

Očitno se je zdaj (skupaj z nekaterimi svojimi somišljeniki) odločila dokončno obračunati z njim in ga kot moteči element izključiti iz stranke.

Stranki SD pod vodstvom Fajonove priljubljenost sicer pada iz tedna v teden. Po zadnji javnomnenjski raziskavi je SD že na 4. mestu, prehitela jo je tudi Levica.

S takšnimi dejanji, ko predsedujoča iz članstva izganja dolgoletne stranki zveste člane, bo voditeljica stranko težko okrepila.

M. D.