V SB Novo mesto hospitaliziranih 16 covid bolnikov, dva na intenzivni negi

Stavba nekdanje interne Splošne bolnišnice Novo mesto, ki jo bodo zdaj z evropskimi sredstvi povsem prenovili. (vir: arhiv)

Splošna bolnišnica Novo mesto je ponovno postala Covid bolnišnica. Danes imajo tako hospitaliziranih 16 covid bolnikov, od tega 2 na intenzivnem oddelku.

Iz SB Novo mesto so sporočili, da so se na podlagi preteklih izkušenj na nove covid izzive dobro pripravili, je pa res, da so bila njihova prizadevanja v veliki meri trenutno usmerjena na zmanjševanje zaostankov predvsem na področju kardiologije in ortopedije, kjer so na Nacionalnem programu za skrajševanje čakalnih vrst dobili izdaten program.

Tega so sicer načrtovali v normalnih razmerah, s povečevanjem števila covid bolnikov, pa bodo primorani sorazmerno zmanjševati tudi izvajanje EDP programov.

Zapisali so, da nam toplo sončno vreme morda ta trenutek daje nek lažen občutek varnosti, da še nismo zakorakali v jesen ter da nam zmanjkuje časa kar se tiče upoštevanja ukrepov, vendar temu ni tako.

“V kolikor si želimo čim večje normale in se izogniti zapiranju države je čas za streznitev in dosledno upoštevanje PCT pogojev, na kar dnevno opozarjamo tudi zaposlene v naši bolnišnici,” so sporočili in dodali:

“Striktno bomo namreč tudi v prihodnje upoštevali, da naši zaposleni izpolnjujejo pogoje, so torej cepljeni, prebolevniki ali testirani v skladu z navodili, predvsem pa da nikakor v službo ne hodijo, v kolikor sumijo, da imajo kakršenkoli znak, ki bi nakazoval covid okužbo, za kar je v prvi vrsti odgovoren vsak sam.”

V bolnišnici je trenutno zaščitenih 68 odstotkov zaposlenih.

M. D.