V prometni nesreči poškodovan motorist, nekdo bo žagal

V bližini Starega trga ob Kolpi je sinoči nekaj po 20. uri 36-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.
Policisti so še ugotovili, da je motorist vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Včeraj popoldne pa je v kraju Kal pri Semič nekdo iz odklenjenega gospodarskega poslopja odtujil dve motorni žagi. Škode je za okoli 800 evrov.

S Policijske  uprave  Novo  mesto  so  še sporočili, da so včeraj posredovali intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev.

Obravnavali so še osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali  so še zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih  krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so tudi zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.