V Novo mesto se vrača pustni karneval

Jutri, na pustno soboto, 26. februarja, se v Novo mesto vrača pustni karneval s pustno povorko in animacijskim programom za najmlajše. Pustni povorki, ki se bo na igrišču pri Osnovni šoli Grm začela ob 10.30 uri, se bodo pridružili predstavniki novomeške godbe, mažoretke in raznovrstne maske, ob 11. uri pa se bo pričel program na Glavnem trgu.

Sočasno se pričenja tudi novomeška tržnica na Glavnem trgu, ki bo prav tako pustno obarvana.

Poleg plesnega in animacijskega programa v organizaciji Plesnega studia Novo mesto in voditelja Rada Trifkovića bo maškare v mestnem jedru zabaval Čarodej Toni.

Predstavniki organizatorja karnevala Zavod Novo mesto napovedujejo še bogate nagrade za najbolj izstopajoče maske, brezplačne krofe za udeležence povorke, pravo pustno zabavo in izbor za naj krof 2022, ki bo pod vodstvom posebne komisije potekal prav na dan pustne sobote.

Poseben poziv za izbor Naj krof 2022

Letos prvič bo na pustno soboto potekal izbor za Naj krof 2022, zato pri Zavodu Novo mesto vabijo vsa društva, posameznike, šole, vrtce in ljubitelje krofov, da se udeležijo izbora ter do sobote, do 9. ure, v prostore Hiše kulinarike dostavijo 3 vzorce krofov, ki bodo deležni strokovne ocene. Posebna strokovna ekipa bo krofe strokovno ocenila, najboljšega bodo razglasili v sklopu pustnega programa.

Več informacij je na voljo na povezavi do dogodka.

M. D.