V Novem mestu se danes začenja Krka Outdoor Festival 2024

Tradicionalni skoki v Krko bodo v nedeljo. (vir: arhiv)

V Novem mestu se danes s pogovornim večerom z maratonskim plavalcem in večkratnim svetovnim rekorderjem v plavanju na dolgih progah Martinom Strelom začenja Krka Outdoor Festival 2024. Ponudil bo vrsto športnih, turističnih in kulturnih doživetij na in ob reki Krki. Zaključili ga bodo s skoki s Kandijskega mostu.

 

V torek se se bodo lahko obiskovalci odpravili na vodeno vožnjo s splavom po Krki, zvečer pa prisluhnili pogovornemu večeru z Žigo Papežem, ki se julija s kolesom odpravlja na 4000 kilometrov dolgo dobrodelno dirko – North Cape 4000.

Sreda bo prinesla kolesarsko turo s slovenskim pisateljem in alpinistom Tadejem Golobom ter pogovorni večer s predstavniki Jadralnega kluba Novo mesto, četrtek pa voden sprehod ob Krki in ogled Medenega vrta ter pogovorni večer s Golobom, ki bo predstavil svoj novi kolesarski vodnik Pikčasta Slovenija.

Delovni teden bodo v petek dopoldan zaključili v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto in Olimpijskim komitejem Slovenije s sprejemom slovenske bakle na Glavnem trgu, popoldan pa obiskovalce čaka delavnica za otroke s Konjeniškim društvom Vizir. Večer bodo zaključili na Muzejskih vrtovih s koncertom Boža Vreća: Sevdahology v sklopu Festivala novomeško poletje.

Sobota bo zaznamovana s športnimi aktivnostmi, ko se bodo predstavila različna športna društva: od Jadralnega kluba Novo mesto, ki bo demonstriral jadranje na Krki so Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto, ki bo obiskovalcem ponudil tudi potop. Večer bodo zaključili na Glavnem trgu s koncertom Maje Keuc, ki bo predstavila svoj novi album Sončnice.

Zadnji dan Krka Outdoor Festivala, v nedeljo, bo v znamenju skokov v Krko. Odprli jih bodo s skoki s kolesi in nadaljevali s tradicionalnimi skoki z 12-metrskega Kandijskega mostu.

Vsi dogodki v sklopu Krka Outdoor Festivala 2024 bodo za udeležence brezplačni.

A. V.