V Novem mestu je prišlo do umora

Osumljeni Mirko Pilinger, Novo mesto (Vir: PU Novo mesto).

Včeraj, okoli 10. ure zvečer, so policisti na številki 113 prejeli več klicev, da je prišlo na glavni cesti Mirna Peč–Novo mesto, pri Brezju, do streljanja. Operativno-komunikacijski center je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, pozneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi.

 

Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letnik iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Kraj umora ob glavni cesti v brezjah. Vir: STA

Med 11. uro zvečer in 2. uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznale poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč–Novo mesto pri Brezju zaprta do 3. ure zjutraj. Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, z dežurnim okrožnim državnim tožilcem, ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

25-letni osumljenec, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, je na begu.

Poteka intenzivna kriminalistična preiskava in policija še vedno varuje določena območja, zato v tem trenutku več podatkov o okoliščinah kaznivega dejanja ne morejo posredovati javnosti.

Policija zaradi suma, da je zagrešil umor, išče Mirka Pilingerja, starega 25 let, iz Novega mesta. Nazadnje so ga videli v soboto zvečer, okoli 10. ure, pri Brezju v okolici Novega mesta, nakar se je za njim izgubila vsaka sled. Osumljeni naj bi bil oborožen in je nevaren, je sporočila policija.

Pilingerja so okoli 7.30 pridržali. Več tukaj

M. D.