Novo mesto: Osumljeni Pilinger pridržan!

Kraj umora ob glavni cesti v Brezjah (3. september 2022, STA, arhiv)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so novomeški policisti nekaj pred pol osmo zjutraj osumljencu Mirku Pilingerju odvzeli prostost in je v policijskem pridržanju!

Zahvaljujejo se vsem, ki so poklicali na številko policije 113 in anonimni telefon policije 080 1200 ter nudili podatke o dogodku. Več informacij bo policija posredovala v teku dneva.

Sinoči, okoli 22. ure, so policisti na številki 113 prejeli več klicev, da je prišlo na glavni cesti Mirna Peč–Novo mesto, pri Brezju, do streljanja. Operativno-komunikacijski center je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, pozneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi.

Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letnik iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Sinoči med 23. uro in 2. uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznale poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Osumljeni 25-letni Pilinger iz Novega mesta, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, je bil na begu. Policija je sporočila, da naj bi bil oborožen in nevaren.

O umoru in treh poškodovanih v Brezju pri Novem mestu smo poročali tukaj

M. D.